Apa itu VIVIX Shaklee ???

Apa itu VIVIX ?

 

VIVIX merupakan supplement yang berbentuk cecair pekat dan bermanfaat untuk kesihatan.  Selain itu, ia juga sebagai Anti Penuaan yang  bekerja jauh ke tahap sel (peringkat DNA) dan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan yang bertahun-tahun oleh Shaklee, iaitu Syarikat No. 1 supplement makanan di Amerika.

 

Apa itu VIVIX Shaklee?
Apa itu VIVIX Shaklee?

Didalam kajian makmal, ramuan VIVIX telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

  • Melindungi dan membaiki sellular sehingga ke DNA.
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
  • Menggalakkan pembentukan baru untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.
  • Ramuan VIVIX adalah 13x lebih kuat dari Resveratrol (Kandungan unik dalam Anggur Muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

 

Ramuan dalam VIVIX Shaklee

 

  • Anggur Muscadine
Ramuan Utama VIVIX
Ramuan Utama VIVIX

Anggur Muscadine atau dalam melayunya dipanggil Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. Jika nak dibandingkan dengan anggur jenis lain, anggur muskat ni mempunyai 40 kali ganda lebih polyphenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah dan membantu melambatkan proses penuaan. Anggur Muskat ni juga mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga sebagai anti-virus serta anti-bakteria.

 

*** Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pertambahan kromosom ini ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.  Saiz Anggur Muscadine adalah sebesar bola golf kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polyphenol dan resveratrol.

 

  • Lobak Ungu
Ramuan Utama VIVIX
Ramuan Utama VIVIX

Purple Carrot merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Purple carrot ni juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab.  Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. Asid klorogenik yang ada dalam purple carrot ni bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.

 

  • Elderberry Eropah
Ramuan Utama VIVIX
Ramuan Utama VIVIX

Nama saintifik bagi Elderberry ini ialah Sumbucus Nigra. Buah ni banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Inggeris. Elderberry ni sudah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional. Kandungan Vitamin C yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat dalam mengubati penyakit yang disebabkan oleh jangkitan (infection) daripada virus dan bakteria. Selain itu juga, manfaat daripada jus elderberry ni ialah kemampuan untuk mencegah dan mengubati kanser, mampu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal.

 

  • Knotweed Jepun
Ramuan Utama VIVIX
Ramuan Utama VIVIX

Dikenali dengan nama saintifiknya Polygonum Cuspidatum, adalah tumbuhan berasal dari asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol. Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan.

 

Berikut adalah 4 bahan utama yang terkandung di dalam Vivix Shaklee. Keempat-empat bahan semulajadi ini sangat bermanfaat dan telah digunakan oleh banyak pengamal perubatan di negara lain dalam membantu memberikan taraf kesihatan yang lebih baik kepada manusia. Justeru itu, saya mencadangkan kepada anda, buangkan keraguan yang masih bersarang di dalam diri anda dan cepat-cepat rasai keberkesanan Vivix Shaklee. InsyaAllah, saya yakin anda akan berpuas hati dengan keberkesanannya.

 

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut boleh hubungi Nombor di bawah 🙂

Apa itu VIVIX Shaklee ??? 1

Pengedar Shaklee Ipoh Perak Pengedar Vivix Shaklee Ipoh Perak Pengedar Youth Shaklee Ipoh Perak
Pengedar Shaklee Ipoh Perak Pengedar Vivix Shaklee Ipoh Perak Pengedar Youth Shaklee Ipoh Perak

 

 

 

 

 

 

 

Pengedar Sah Shaklee - VIVIX - Ipoh, Perak
Pengedar Sah Shaklee – VIVIX – Ipoh, Perak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top